Home / Villkor och försäkring

 

villkorIbland handlar livet om att veta vilka villkor och försäkringar som finns. Här kan det handla om att du har en villa, båt eller bil och måste hitta den bästa och billigaste försäkringen med branschens bästa villkoren. Detta är dock ett enkelt problem som lätt går att finna på nätet via olika jämförelsesajter. Det finns dock ett område där det inte är lika lätt att veta vilka villkor och försäkringar som gäller. Detta är inom branschen där du kan hyra byggmaskiner och kanske själv ska sätta upp en byggställning som andra ska jobba på. Vet du inte vad du gör i detta läge kan det bli både dyrt och extremt farligt om något händer.

På de flesta platser där du hyr byggmaskiner och ställningar finns det de som du kan rådfråga om vilka villkor och försäkringar företaget redan har och vad du behöver fixa på egen hand. Speciellt viktigt är det när du hyr en byggnadsställning. Här monterar du denna själv eller väljer ett erfaret företag som kan detta. Hur du än gör måste denna ställning alltid genomgå besiktning innan andra kan arbeta på den. Här är det bästa att du har bra koll på de villkor och försäkringar du har om du skulle fuska med det.

Fuska med villkor och försäkring

Att fuska med villkor och försäkring är något som kallas för försäkringsbedrägeri, och detta är straffbart enligt svensk lag. Det är också straffbart att låta någon arbeta på en byggnadsställning som inte blivit inspekterad och godkänd. I detta fall går det heller inte på något sätt att fuska med villkor och försäkringar, då det finns klara regler för vad som verkligen gäller. Detta gäller även vid hyra av olika byggmaskiner, men oftast finns det bra försäkring i den avgift du betalar för att hyra de olika maskiner du behöver.